sunnuntai 10. elokuuta 2008

megahyvät lindströmit ;)

Jääkaapista löytyi paketti punajuuria joiden viimeinen käyttöpäivä läheni uhkaavasti. Päätimme syödä tänään lindströminpihvejä. Googlailin aikani hyvää reseptiä, mutta kun en sellaista löytänyt niin päätin säveltää jotakin hatusta. Lopputulos oli erittäin maittava!

Reseptin ainemäärät ovat melko epämääräisiä johtuen siitä syystä että viihdytin aina välillä känkkäilevää tyttöämme kun mies ahersi makuuhuoneen uuden hyllyn kimpussa :) (hyllystä tuli muuten tosi hieno ja tyttö uinuu, joten nyt on hyvä hetki syödä + kirjoittaa resepti muistiin tuoreeltaan)

750g naudan paistijauhelijaa (jep, heitän osan pakkaseen odottamaan päivää jolloin ei huvita kokata)
1 iso sipuli
2 kananmunaa
1 paketti punajuuria (meidän lähikaupassa myydään niitä kypsinä ja pakattuna muoviin, pussissa 3kpl ISOJA)
noin 2dl korppujauhoja
1 prk maustamatonta Viola-tuorejuustoa (alunperin oli tarkoitus laittaa kermaviiliä, mut tätä löytyi j-kaapista)
1 ISO purkki (näytti painavan 100g nesteineen) pieniä kapriksia liemineen päivineen ( Jos käytät etikkamaustettuja punajuuria, niin älä laita kaprislientä ja vähennä korppujauhon määrää)
1 raastettu vihreä omena (en tiedä mikä muhun meni)
loraus soijaa, worcestershire-kastiketta (jatkossa tästä puhutaan blogissani wusterina!)
ripaus meiramia, cayennepippuria, mustapippuria, reilusti suolaa

Raasta punajuuret ja omena, heitä jauhelihan joukkoon. Silppua sipuli ihan pieneksi ja lisää sekin jauhelihan joukkoon. Lisää kaksi kananmunaa, korppujauhot, mausteet, kaprikset ja tuorejuusto. Sekoita hyvin. Taputtele öljytyin käsin pihveiksi pellille, itse tein noin 7-8cm halkaisijaltaan olevia pihvejä joiden korkeus noin 1,5cm. Pihvit viihtyvät uunissa reilussa 250 asteessa hieman vajaan puoli tuntia. Meillä pihvit saivat paistua hyvin karsinogeenipitoisiksi ;)

Ei kommentteja: