keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Mashan Browniet

Ohje on tosi helppo ja en usko että tätä voi kovinkaan helposti kämmätä. Itse paistoin browniet matalassa, isossa piirakkavuoassa. Huomasin että jos käyttää toffeenamuja niin ne kannattaa varmaan lisätä vasta sitten kun taikina on kaadettuna vuokaan, muuten niitä ei meinaa saada irti pohjasta sulaneena. Kaakku näytti myös päältä hyvin vaatimattomalta ja koristelin sen tomusokerilla


Tarvitset:

4 munaa
400g sokeria, (hieman vaniljasokeria)
Vähän yli 100g suolatonta voita tai leivontamargariinia
2dl vehnäjauhoja
100g tummaa suklaata
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
n. 200g kaikkea mistä tykkäät (itse laitoin n. 100g maitosuklaata, 50g tummaa suklaata, 50g Snickersnamuja pilkottuna, 50g sitkeitä toffeenamuja pilkottuna pieniksi paloiksi) Suklaat sain murskattua naapureiden iloksi tunkemalla ne kaksinkertaiseen pakastepussiin jonka laitoin lattialle ja jota sitten vasaralla hakkasin :D Videovuokraamoiden karkkivalikoimia kannattaa käyttää hyödyksi kun leipoo näitä.


Vaihe 1.

Ota 4 kananmunaa ja noin 4dl sokeria, vatkaa sähkövatkaimella kunnes vaahto ”kirjoittaa” eli tekee sellaista hauskaa jälkeä vatkaimella (lämmitä uuni samalla vähän alle 200-asteiseksi)

Vaihe 2.

Sotke keskenään pari desiä vehnäjauhoja ja noin puoli desiä tummaa kaakaojauhetta (voit lisätä hieman vaniljasokrua mukaan)

Vaihe 3.

Sulata 115g margariinia tai suolatonta voita ja noin 100g tummaa suklaata (sujuu loistavasti mikrossa pienellä teholla, kuuman veden ja miljoonan kulhon kanssa säätäminen on ihan turhaa)

Vaihe 4.

Kaada rasva-suklaaseos munavaahtoon, siivilöi jauhoseos joukkoon (voi vatkata 1-tasolla sähkövatkaimella)

Vaihe 5. Sotke joukkoon rouhittu suklaa, pähkinät, namut, mitä nyt haluatkaan lisätä, kunhan ”lisäaineita” on noin 200g verran, kaada voideltuun vuokaan ja paista uunissa noin 30min. Leipomusten kuuluukin jäädä sisältä kosteaksi mössöksi, joten tikkutestit voi unohtaa :D Älä siis paista tätä kakkua liian kauan. Jos teet pellillä niin vähennä uuniaikaa reilusti. Tosi hyvää esim. vaniljajäätelön tai kahvin kanssa! Muista jäähdyttää kaakku ennen kuin yrität leikata sitä ;)

Ei kommentteja: