keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Tiramisu

No niin, nyt sain tytön päikkäreille ja mieleeni tuli että voisin kirjata muistiin mainion tiramisu-reseptini. Käyttämällä aitoa Mascarponea, Amarettoa ja Savoiardi-keksejä saat juhlavamman version.

Tarvitset:

- 1-2 pakettia
Savoiardi-keksejä (löytyy yllättävän monen kaupan valikoimista), jos et löydä niin osta jotain vaaleaa ja "höttöistä" valmiskakkua

- 1 paketti Mascarpone-juustoa (tai esim. Philadelphiaa tai jopa Lidlin maustamatonta tuorejuustoa)

- 1 prk kermaa (voit käyttää myös kevytkermaa, kunhan se on hyvin vaahtoutuvaa)

- noin 3dl vahvaa ja hyvin sokeripitoista kahvia

- kunnon loraus mantelilikööriä tms. (itselläni oli vain 4cl Amarettoa ja lisäksi lorautin joukkoon kahvilikööriä, toimi ihan hyvin)

- tummaa kaakaojauhetta (tämän tilalle on turha tunkea O'boy:tä)

Keitä kahvi ja lisää siihen reilusti sokeria (huom. koko komeuden ainoa sokeri löytyy tästä kahvilitkusta, joten sitä saa olla todella reippaasti). Sekoittele että sokeri liukenisi kokonaan ja jäähdytä neste. Lisää sitten liköörit joukkoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto kunnolla joukkoon.

Kasta keksit kahvissa ja lado niitä kerros johonkin nättiin lasimaljaan. Huomioi että keksit tai kakku täytyy kunnolla uittaa kahvissa.

Lisää kerros tuorejuusto-kermavaahtoa. Jatka kunnes päällimäisenä on viimeinen kerros vaahtoa. Kuorruta kunnon ripauksella kaakaojauhetta (sitä saa siis olla todella reilusti, ainakin desi) ja työnnä jääkaappiin. Parhaimmillaan misu on kun se saa maustua muutaman tunnin.

Ei kommentteja: